Zelena čistka

Aktualno 17. travnja 2012

Zelena čistka u organizacije Foruma mladih SDPa Sesvete

Po prvi puta u Hrvatskoj, u sklopu globalnog pokreta Let”s do it! World Cleanup 2012 provodi se kampanja Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš. U ovoj globalnoj akciji danas sudjeluje već 89 zemalja, a FM SDP-a grada Zagreba je jedini politički pomladak koji je podržao ovu akciju, a otišli smo i korak dalje te smo od sada službeno i partner akcije Zelena čistka. Cilj kampanje je uključiti što veći broj građana u organizirano čišćenje nepravilno odbačenog otpada (tzv. “divlja odlagališta”).
“Posvojili” smo 3 odlagališta na području Zagreba, a to su:

-Park šuma Jelenovac na području Črnomerca,

-Brestovečka ulica i Novoselec na području Sesveta i ulica Trokut,

-Utinjska ulica (zapuštena autobusna stanica) i Hermanova ulica uz dječje igralište na području Novog Zagreba – zapad.

Na ovim lokacijama organizirano ćemo, uz pomoć građana i volontera te raznih udruga, 21.4. od 9 sati, uz druženje čistiti otpad te nastojati vratiti ljepotu kutevima našeg grada.
Organizacije će biti podjeljene na sljedeći način: Stenjevec, Podsused – Vrapče, Donji grad i Trešnjevka – sjever sudjelovati će u čišćenju na Črnomercu, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Podsljeme, Maksimir i Gornji grad – Medveščak pomoći će u Sesvetama, a Novi Zagreb- istok, Peščenica – Žitnjak, Trnje, Trešnjevka- jug i Brezovica sudjelovati će u Novom Zagrebu- zapad.
Ovim putem Vas pozivamo da i Vi postanete dio velikog volonterskog pokreta te nas kontaktirate i priključite nam se u uljepšavanju našeg najdražeg grada Zagreba!

http://www.zelena-cistka.org/podupiratelji/partneri/